ISPANAKLI KREMALI PASTA


Malzemeler:3yumurta1.5 su bardagı şeker1 çay bardagı sıvı yag1 su bardagı ıspanak püresi1 paket vanilya1 paket kabartma tozu3 su bardagı un.

Kreması İçin:1 litre süt 3yemek kaşıgı un2 yemek kaşıgı nişasta1 su bardagından az şeker1 vanillya1 paket kremşanti.

Yapılışı:Ispanak yapraklarını(bir tutam ıspanak yapragı yeter) yıkadıktan sonra kaynamış suya batırıp rengi dönünce alıp soguk suya tutalım ve sıkarak suyunu alalım.blendırdan geçirip püre haline getirelim.diger taraftan bir kaba önce yumurta ve şekeri iyice çırpalım.diger malzemeleri ve ıspanak püresini ilave edip yaglanmış kelepçeli kalıba boşaltalım.165 derece fırında kekimizi pişirelim.kek sogurken bizde kremasını hazırlayalım.bir tencereye süt,un,nişasta,şeker ve vanilyayı koyup kaynayana kadar karıştıralım.kaynayınca ocaktan alıp bir paket kremşantiyi katıp mikser ile iyice çırpalım.kremayı sogumaya bırakalım.keki ikeye keselim.soguyan kremadan biraz alt keke döküp iyice hertarafına gelecek şekilde sürelim.ikinci keki dikkatlice üzerine yerleştirelim.kremanın kalanını kekin üzerine ve yan taraflarına iyice sürelim.kalıptan çıkarırken dökülen kek parçalrınıda blendırdan geçirip kekin üzerine serpiştirelim.1 -2 saat buzdolabında bekletelim.servis yapalım.afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder