Bezelye konservesi

. Orta irilikte, taze ve körpe bezelyeler seçilmelidir.

. Bezelyeler kapçıklarından temizlenip, tanelenir.

. Çok kart, sarı renkli taneler fazla nişasta içerdiklerinden, sonradan bulanık görünüme neden olurlar. Bu yüzden, böyle taneler ayrılır.

. İyice yıkanan taneler kaynamakta olan suya atılarak 2-3 dakika haşlanır. Süre bitiminde bir süzgece alınarak haşlama suyu süzülür.

. Bezelyeler sıcak halde iken kavanozlara doldurulur.

. Bir kiloluk kavanozlara bir tatlı kaşığı, yarım kiloluk kavanozlara yarım tatlı kaşığı tuz konarak bezelyeleri örtecek ve tepede 1,5 cm. boşluk kalacak şekilde kaynar su ilave edilir.

. Kapakları sıkıca kapatılır.

. Hazırlanan kavanozlar otoklav tencerede manometre devamlı 0,75′i gösterecek şekilde yarım kiloluk kavanozlar 30 dakika, bir kiloluk kavanozlar 35 dakika süreyle sterilize edilir.

. Düdüklü tencere kullanılacaksa, sterilizasyon süresi beşer dakika uzatılmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder