
Malzemeler
Tereyağı (200 g), 2 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı yoğurt (10-15 g), 3 çorba kaşığı pudra şekeri (25-30 g), 2,5 bardak un (315 g), 150 g ceviz (1 su bardağı + 1 kahve fincanı), 40 g üzüm, 1 kahve fincanı toz şeker (60 g), 2 kaşık bal (30 g civarında), 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 g), Dondurma(2 kaşık).
Hazırlanışı
Karıştırma kabına yumurta sarısı, yoğurt, tereyağı, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Cevizi kabaca robotta çekip, üzüm, toz şeker, bal ile karıştırın. Yumurta akı ilavesiyle koyuluğunu ayarlayın. Bu karışımı kurabiyelerin içlerine koyup istediğiniz şekilde şekillendirin. 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda 20 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin. Dondurma ve karamelli sosla üzerini süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder