Elma konservesi

. Sert dokulu, mayhoş, olgun, aynı boyda sağlam ve çürüksüz olanları alınır.

. Bol suyla iyice yıkanır.

. Şeker şurubu hazırlanır. (Orta veya hafif şurup tercih edilmelidir.)

. Kabukları soyulur, ikiye bölünerek çekirdek evleri temizlenir.

. Diğerleri soyuluncaya kadar, soyulan elmalar kararmamaları için limonlu veya şekerli suda bekletilir.

. Soyulma işlemleri biten elmalar kaynar şeker şurubunun içine atılarak 3-4 dakika süreyle haşlanır.

. Süzülerek, kesik tarafları alta gelecek biçimde kavanozlara yerleştirilir.

. Elmaları tamamen örtecek ve tepede 1,5 cm. boşluk kalacak biçimde, kaynar şeker şurubu konarak kavanozlar kapatılır.

Yarım kiloluk kavanozlar 10 dakika, bir kiloluk kavanozlar 15 dakika süreyle pastörize edilir.

Elmalar soğuk usulle konserve edilmezler.

0 yorum:

Yorum Gönder