Biber

Biber bitkisinin meyvesi, piperaceae ailesinden tırmanıcı bir bitki, kökeni Hindistan, Java ve Sundas Adaları. Çiçekleri, değişik olgunluk aşamalarının değişik biber türleri oluşturduğu salkımlı meyve üretir. Karabiber, soğuk ya da sıcak her tür baharatlı yemekte sık kullanılan bir baharattır. Yeşil biber, olgunlaşmadan önce toplanan meyvelerden gelir, taze satılır. Acısı daha azdır, tadı daha meyvemsidir. Daha çok dana, kümes hayvanları etiyle kullanılır. Beyaz biber, oldukça olgunlaşmış meyvelerden gelir, tuzlu suda yumuşatılarak kabukları çıkarılır ve kurutulur. Oldukça acıdır. Her tür yemekte toz ya da tane biçiminde kullanılır. Kırmızı ya da pembe biber, koyu pembeden kırmızı renkli biber taneciklerinden yapılır. Oldukça hafif ve aromatik bir tadı vardır. Tatlı su balığı, dana ve kümes hayvanları etleriyle kullanılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder