Ramazan pidesi




Ramazan pidesi
KAÇ KİŞİLİK: 500 gr Ramazan pidesi için
HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk
PİŞME SÜRESİ: 35 dk

Malzemeler:
# 4 su bardağı un (500 gr)
# 6 gr tuz
# 15 gr taze maya
# 350 ml su
# 5 gr tozşeker
# 1 su bardağı kepekli un
# 1 yumurtanın sarısı
# Çörekotu


1 - Mayayı şekerli suyun içinde eritin. Unu eleyip tuz ile harmanlayın. Tezgahın üzerine aktarıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı suyu ekleyip 10 dakika kadar bekletin.


2 - Pide hamurunu ellerinize yapışmaması için bir miktar un serperek 10-12 dakika yoğurun. Hamurun üzerini elinizle düzeltip yağlanmış geniş ve derin bir tencereye (kapaklı) aktarın. Kapağını kapatıp bezle etrafını sarın. Bu şekilde 1 saat dinlendirin.


3 - Tezgahın üzerine kepekli un serpin. Yumuşak ve mayalanmış pide hamurunu ellerinizle çekiştirerek açın. Un serpiştirilmiş tezgahın üzerine yerleştirin. Parmak uçlarınızla bastırarak kenarları dışında (kenarları şişkin olması için) pidenin üzerinde hafif oyuklar açın.


4 - Fırın tepsine 1 çorba kaşığı kadar kepekli un serpin. Pide hamurunu yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısından sürün. Çörekotu serpiştirin. Yarım saat oda ısısında bekletin. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın.

0 yorum:

Yorum Gönder