Balık Çorbası

Balık Çorbası
içindekiler

* 1 adet mezgit
* 1 adet orta boy patates
* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 1 sap taze kereviz sapı
* 10 adet tane karabiber
* 1 adet defne yaprağı
* 5 su bardağı su
* Yarım limonun suyu
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 silme yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz


hazırlanışı

* Pulları kazınmış, içi temizlenmiş ve kılçığı alınmış mezgiti akan soğuk suyun altında yıkayın.
* Kabukları soyulmuş, yıkanmış patatesi, soğanı, havucu küp küp doğrayın ve derin bir tencerenin içine koyun.
* Mezgiti üzerlerine yerleştirin, defne yaprağını ve 5 su bardağı suyu ekleyin.
* Orta ateşte 40 dakika haşlayın, ara sıra üzerinde biriken köpüğünü kaşıkla alın.
* Sürenin sonunda balığı tencereden çıkartın ve derisinden, kalan kılçıklarından beyaz etlerini ayırın ve küçük küçük didin.
* Tenceredeki malzemeyi öğütücüyle püre haline getirin. Önceden içindeki defne yaprağını çıkarmayı unutmayın.
* Boş bir çorba tenceresine yağı ve unu koyun yakmadan kavurun ve püre haline getirdiğiniz karışımı tencereye boşaltın.
* İnce ince doğranmış kerevizi, karabiberi, tuzu ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
* Temizlenmiş balıkları ekleyin ve hepsini 5 dakika daha fokurdatın.
* Terbiyesi için; limonla yumurtayı çırpın, biraz beklettiğiniz çok sıcak olmayan çorbadan bir kaç yemek kaşığı ekleyin, sosu yavaş yavaş ılıştırın.
* En son bütün sosu çorba tenceresinin içine dökün ve karıştırın.

0 yorum:

Yorum Gönder