Çayın yanına simit yapalım

Mis kokusu ve muhteşem lezzetiyle sabah veya ikindi çayına eşlik eden çıtır çıtır simitleri mutfağınızda, kendi ellerinizle yapmaya ne dersiniz? Üstelik hazırlaması da son derece kolay. Aşamalarıyla tarifimizi uygulamanız yeterli. Uzun yaz günlerinin ikindi saatleri, simit ve peynir eşliğinde daha bir lezzetli...


Simit
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk

Malzemeler:
# 1 kg un
# 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30gr)
# 3 su bardağı ılık su
# 1 çorba kaşığı tuz
# 3 çorba kaşığı pekmez
# 1 su bardağı susam

Hazırlanışı:
* Bir su bardağı ılık suda mayayı eritin. Kabarması için 2-3 saat kadar bekletin.

* 1 su bardağı ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp eritilmiş maya ve tuzu ilave edin. Pekmezli suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin. v Derin bir kapta kalan 1 bardak suyu 1 kaşık pekmezle karıştırın. Susamı geniş bir tabağa yayın. Hazırladığınız hamurları pekmezli suya batırıp çıkarın ve susama bulayın.

* Fırın tepsisisini hafifçe yağlayıp simitleri aralıklı olarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Çay ve beyaz peynir eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

kaynak:lezzet dergisi

0 yorum:

Yorum Gönder