
100 gram margarin + 1 yumurta + 1 çorba kaşığı şeker + 200 gram un ile hamur yapılır. Yağlanmış tart kalıbına döşenir ve kenarları yükseltilip düzeltildikten sonra çatalla delinerek 180 derecede pembeleşene kadar pişirilir. Bu pişirme tam bir pişirme olmayıp, aşağıda sos ile bir daha fırına gireceği için göz kararı tecrübe ile ayarlanması başarı için önemli bir püf noktasıdır.
Diğer tarafta 5 yumurta + 6 çorba kaşığı toz şeker çırpılır.3 tane limonun kabukları rendelenir. Ayrıca suları sıkılır.100 gram margarin eritilir ve eklenir. Hamurun üzerine bu sos dökülür ve sos katılaşana kadar 150 derecede tekrar fırınlanır. Sıcak servis yapılır. Taze nane yaprakları ve ince kesilmiş limon dilimleri ile görüntü tamamlanır. Pudra şekeri de üstünün süslemesine hareket verilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder