Mürdüm Eikli Tart




MALZEMELER

- 250gr.un

- 125gr.tereyağı

- 75gr. Pudra şekeri

- 1 yumurta

- 1/2 paket kabartma tozu

- 1 fiske tuz

- 1 kilo mürdüm eriği

- 1 avuç file badem

Hamur için bütün malzemeyi birlikte yoğurun ve sert bir hamur elde edin.

28 cm.’lik kelepçeli kalıbı yağlayın. Hamuru düzgünce yayın ve kenarlarını 3 cm. kadar yukarı çekin. Taze erikleri 4'e bölün. Hafifçe birbirlerinin üzerine yatacak şekilde dizin. File badem ve 1 avuç şeker serpiştirin.Burada dekoratif olarak aralarında boşluk kalmamasına dikkat edilmelidir.

Önceden ısıtılmış fırında, 175° C’de erikler suyunu çekene kadar pişirin. (Yaklaşık 40-50 dakika)

Serviste üzerine tekrar şeker serpebilirsiniz.

Servis esnasında yanında çırpılmış krema kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder