
MALZEMELER
- 250gr.un
- 125gr.tereyağı
- 75gr. Pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 1 kilo mürdüm eriği
- 1 avuç file badem
Hamur için bütün malzemeyi birlikte yoğurun ve sert bir hamur elde edin.
28 cm.’lik kelepçeli kalıbı yağlayın. Hamuru düzgünce yayın ve kenarlarını 3 cm. kadar yukarı çekin. Taze erikleri 4'e bölün. Hafifçe birbirlerinin üzerine yatacak şekilde dizin. File badem ve 1 avuç şeker serpiştirin.Burada dekoratif olarak aralarında boşluk kalmamasına dikkat edilmelidir.
Önceden ısıtılmış fırında, 175° C’de erikler suyunu çekene kadar pişirin. (Yaklaşık 40-50 dakika)
Serviste üzerine tekrar şeker serpebilirsiniz.
Servis esnasında yanında çırpılmış krema kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder