Portakal Reçeli

http://up.negatif.com/fotolar/860/41860/92d6347b2824b93bfd3d934157bef877.jpg
Malzemeler :

* 2 kg. portakal
* 1 limon
* 2 kg. toz şeker




Hazırlanışı :

2 kg.portaklın kabuklarını soyun.Portakla kabuklarını küp olarak kesin.Tencereye su ilave edin. Üzerine portakal kabuklarını ilave edip 5 dakika kaynatın ve acı suyunu çıkartıp dökün.Daha sonra tekrar portakalların üzerine sıcak su ilave edin ve tekrar portakal kabuklarını 5 dakika daha kaynatın.Tekrar acı suyunu çıkartın.

Portakalları ise küp olarak kesin. Parçalayıcıdan geçirin. Daha sonra tencereye 2 kg. toz şeker ve portakal püresini ilave edin ve kaynamaya bırakın.Daha sonra üzerine limon suyu sıkın.Limon suyu ile beraber 1o dakika kadar daha kaynatın ve portakal reçelini kavanozlara boşaltın.

0 yorum:

Yorum Gönder