Bol miktarda A, B ve C vitaminleri içeren kayısı, dünyanın en doğal sakinleştiricisi. Sinirleri gevşetip, rahatlatıyor.
Kayısı sinirleri güçlendiriyor
KAYISI; A, B, C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyve. İştah açıyor, kan yapıyor, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alıyor. Ayrıca sinirleri güçlendirici, uyku verici özellikleri bulunuyor. Kabızlığa iyi gelen kayısı (aç karnına kuru, taze ya da kompostosu, reçeli, hoşafı), cilt güzelliği için de birebir. 5-6 kayısının çekirdeği dövülüp suyu içilirse, bağırsak kurtlarını öldürüyor.
Ancak, karaciğer rahatsızlığı olanların kayısıyı çok fazla yememeleri gerekiyor. Ayrıca mide rahatsızlığı olanların ve fazla mide asidi salgılayanların ham kayısı yememesi ve olgun kayısıları tercih etmelerinde fayda var. Ani kan şekeri düşüşlerinde de büyük fayda sağlıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder