Yaz aylarında bollaşan meyveleri reçele dönüştürüp kışa saklamak istiyorsanız reçelin lezzeti ve kıvamı kadar uzun süreli dayanması da önemli. Bunun püf noktası şeker miktarını meyve miktarının 1.5 katı olarak ayarlamaktır. Çabuk şekerlenmesini önlemek için ise kullandığınız limon suyunu ateşten indireceğinize yakın koyun. Aksi taktirde önceden ilave edilen limon suyu reçelin rengini koyulaştırır.
Reçelin Uzun Süre Dayanması
Gönderen
seyahatname
on 27 Temmuz 2009 Pazartesi
Yaz aylarında bollaşan meyveleri reçele dönüştürüp kışa saklamak istiyorsanız reçelin lezzeti ve kıvamı kadar uzun süreli dayanması da önemli. Bunun püf noktası şeker miktarını meyve miktarının 1.5 katı olarak ayarlamaktır. Çabuk şekerlenmesini önlemek için ise kullandığınız limon suyunu ateşten indireceğinize yakın koyun. Aksi taktirde önceden ilave edilen limon suyu reçelin rengini koyulaştırır.
0 yorum:
Yorum Gönder