Yağlar
Gönderen
seyahatname
on 12 Temmuz 2009 Pazar
* Tereyağını yumuşatmak için ya rendeleyin ya da küçük, ısıtılmış bir tavayı
paketin üzerine koyun.
* Donmuş tereyağının çabuk yumuşaması için, bir kabın içine kaynar su koyun.
Tereyağ kabını içine su kaçmayacak şekilde sıcak su kabının içine oturtun.
* Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytinyağı koyarsanız tereyağının
yanmasını önlemiş olursunuz.
* Daha önceden kızartma yaptığınız yağın tekrar kullanılır halde olup olmadığını
anlamak için, kızgın yağa bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşuyorsa kullanmayın, yoksa kullanabilirsiniz. Yağın ağır kokusunu gidermek için tavaya birkaç tutam maydanoz atmak da güvenilir bir yöntemdir.
* Yağların acılaşmaması ve yemeklere lezzet vermeleri için, her zaman ağızlarını
kapalı tutun, ışık ve ısıdan koruyun ve açıldıktan sonra hızlı bir şekilde tüketin.
* Zeytinyağı şişesini temizlemek için, zeytinyağı şişesinin içine soğuk su ve kalın
tuz ilave edin. Sonra iyice çalkalayın. Ardından tekrar soğuk su ile bol bol
yıkayın.
* Yemeklere kattığınız sıvı yağların çok daha güzel kokması için içine nane,
defne gibi güzel kokulu otlar atın. Böylece yağlarınız güzel ve değişik kokacağı
gibi, yemekleriniz de daha lezzetli ve iştah açıcı olur.
* Kızartma yaparken tavadaki yağın sıçramaması için, içine bir tutam kadar tuz
veya bir dilim ekmek atın.
0 yorum:
Yorum Gönder